Deze pagina is bedoeld voor Grootouders voor het Klimaat (GvhK) Utrecht.

We willen hier onze reiservaringen delen.

Op 5 november a.s. organiseren we een lezing in de bieb in Utrecht (Neude) van 19.30 - 21.00 uur over Bewust Reizen; er volgt later nog meer informatie op deze pagina.

 

Jullie reiservaringen kunnen ons helpen in de voorbereiding. Dit is een openbaar gedeelte dus we geven hier geen cijfer of oordeel; probeer aan te geven:

  • reisorganisatie (misschien was je dat zelf)
  • wat ging er goed ?
  • wat kon beter ?

Mail je reiservaring naar: reizen@grootoudersvoorhetklimaat-utrecht.nl

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Graag deel ik onze ervaring over onze vakantie met de trein met jullie.

 

  • In de zomer van 2022 reisden we van Utrecht via Brussel, Valence, Barcelona en Madrid naar Lissabon. We planden deze reis via de app van Interrail. De terugreis ging via noord Portugal en Parijs terug naar huis.
  • In 2023 reisden we met Interrail in 3 weken van Utrecht, via Kopenhagen, Stockholm, Finland (met de boot). Retour terug via Stockholm en Berlijn.
  • Deze zomer (2024) gaan we weer met Interrail. Dit keer naar München, Leipzig, Dresden en Keulen.

 

Het plannen van de reis kost wel heel wat tijd en uitzoeken maar geeft ook voorpret. We maken hierbij dankbaar gebruik van de website www.seat61.com

 

Wat kan beter?

Nu heb je voor het plannen en reserveren van ieder land een afzonderlijke app nodig. Dat is onhandig. Zou ook prettig zijn als je met name in de zuidelijke landen digitaal zou kunnen reserveren. Nu moet je dat ter plekke op het station doen.

De verbinding tussen Madrid en Lissabon kun je alleen met veel moeite vinden. Het laatste stukje naar de grens gaat via een boemeltje..

 

Met vriendelijke groeten,

Arina de Heer

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Beste mensen, mooi initiatief om meer ervaringen over treinreizen te delen.

  • Helaas zou ik de prachtige treinreis met de Trans Siberië expres, die we een aantal jaren geleden maakten, nu niet meer aanraden met alle oorlog in die regio. Maar dichter bij is nog veel te doen
  • Zo waren wij (echtpaar 74 en 72) in april in NW Spanje, een individuele rondreis georganiseerd door de Treinreiswinkel, waarbij wij de langere variant van 15 dagen hebben gedaan.
    Het was een fantastische reis, in alle opzichten. Heerlijk ontspannen om met de trein te reizen, mooie trajecten , schitterende steden en ook mogelijkheden om te prachtig wandelen langs kusten of meer in het binnenland, vaak met sneeuwtoppen aan de horizon. Erg goede, vaak bijzondere, hotels. Goede service van de Treinreiswinkel: mails met vragen werden zeer vriendelijk en snel beantwoord, erg prettig! Ook toen we vanwege een sterfgeval een paar dagen later moesten beginnen aan de reis is dat snel en goed geregeld. Het is wel aan te raden om de langere reis te kiezen, anders is de verhouding tussen reistijd en verblijftijd wel wat scheef,  denken we. En dan nog hadden we best op sommige plekken een dag bij willen boeken, bijvoorbeeld om nog wat te kunnen wandelen in de vaak schitterende omgeving, of wat meer tijd te hebben in een stad als Burgos, maar dat was helaas niet mogelijk. Een aanrader dus.

Met vriendelijke groet,
Jenny Goldschmidt